Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Київщині відкрилася виставка робіт художників з Херсона

У Національному музеї-заповіднику української звитяги у Нових Петрівцях на Київщині відкрили виставку “Душа незламного херсонця”, – про це повідомила Світлана Думинська, начальниця управління культури Херсоснької імської ради.
Виставку, яка відбулася за підтримки управління культури Херсонської міськради, відвідала перша заступниця начальника Херсонської міської військової адміністрації Наталя Чехута.
Зокрема, ініціатором створення експозиції виступила БО “Міжнародний благодійний фонд “Душа світу”, яка у своїй роботі щодня спілкується з херсонцями, бачить незламність їхнього духу, стійкість міста-героя.
Надихнувшись відвагою херсонських творчих дітей, організаторів спродукували ідею показати світові те, що Херсон – унікальне місто з унікальними українцями.
“Я вдячна кожному, хто долучився до створення та експонування виставки. Спільнота має бачити, що ми залишаємося сильними й непохитними, і, звісно, – єдині. Ми можемо спостерігати, як кожна людина проявляється колористикою, а картини вражають тонкими почуттями. Саме через малюнок, фарби та творчість зцілюються наші душі”, – зазначила Наталя Чехута.
На виставці представлені роботи майстрів та майстринь, які пережили окупацію, не пішли на співпрацю з ворогом та залишились вірними Україні. Серед них –  Оксани Кузнецової, Олени Разинкової, Алли Онищенко, а також роботи учнів школи школи мистецтв №1 Херсонської міської ради.
Виставка триватиме до 14 березня поточного року.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН