Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області зупинено реєстрацію менше 2% податкових накладних

 

З квітня минулого року по січень поточного року 5120 суб’єктів господарювання регіону подали на реєстрацію в Єдиному реєстрі 2 мільйони податкових накладних та розрахунків коригування на суму податку на додану вартість 16 мільярдів 200 мільйонів гривень. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев.

За результатами автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків в ЄРПН було зупинено реєстрацію 37,9 тисяч податкових накладних/розрахунків коригування на суму ПДВ 700 мільйонів гривень. Це склало 1,9 відсотка від загальної кількості податкових накладних та 4,3 відсотка – від суми.

За цей час 1623 суб’єкти господарювання направили на розгляд Комісії з питань зупинення реєстрації ПН/РК документи щодо розблокування ПН/РК на суму 595 мільйонів гривень. За підсумками розгляду 93 відсотки рішень із загальною сумою 553 мільйони гривень прийнято на користь платників.

Серед найбільш поширених факторів, які, як правило, призводять до відмови у реєстрації податкових накладних є неподання пакету документів, що підтверджує господарську операцію, відсутність інформації щодо наявності у платника матеріально-технічної бази, а також невідповідність трудових ресурсів обсягам здійснених робіт.

Головне управління ДПС у Запорізькій області.

Читайте на сайті інформцаійного видання “Український південь”:

У прифронтовому Херсоні працює комунікаційна податкова онлайн-платформа

У Дніпрі запускають безоплатні курси з італійської мови

Забутий Палац цукрових магнатів на Вінниччині: ініціатива “Спадщина.ua” розширює географію

Також читайте про бої в Кринках: Бої в Кринках: історія бойового медика, який 60 діб воював на лівобережжі Херсонщини

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН