Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через дії шахраїв жителі Херсонщини втратили 65 тисяч гривень

За минулу добу троє жителів Херсонщини втратили заощадження, купуючи товар у мережі Інтернет по повній передоплаті, довірившись сумнівним повідомленням про надходження грошової допомоги та від онлайн-друга з проханням позичити гроші.
До поліції звернувся 25-річний житель Дар’ївської громади з повідомленням про те, що його ошукав нечесний продавець. На одному із сайтів чоловік замовив професійний фен на подарунок дівчині. Після переписки з продавцем той повідомив, що фен є в наявності і готовий до відправки, тож потрібно здійснити повну оплату товару. Чоловік перерахував на рахунок продавця 25000 гривень, після чого той видалив своє оголошення, жодних контактів із ним немає. Гроші заявнику ніхто не повернув.
 Варто пам’ятати основне правило онлайн-покупок – передоплату товару можна вносити лише перевіреним магазинам та продавцям. Якщо ж вони вам не відомі, оплачуйте товар тільки після отримання!
 62-річному жителю Тягинської громади на мобільний телефон надійшло повідомлення про можливість отримати грошову допомогу. Для цього заявник перейшов за посиланням та ввів дані своєї банківської картки. Після цього з його рахунку невідомі зняли 2400 гривень.
 Щоб не втратити заощадження, отримуйте інформацію про грошові виплати лише з офіційних джерел, а не з месенджерів та мобільних додатків. Не переходьте за посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих чи підозрілих веб-сайтах. Адже шахраї можуть отримати доступ не лише до банківського рахунку, а й до кредитного ліміту.
 61-річній жительці Херсона в соціальній мережі надійшло повідомлення від подруги, яка терміново просила позичити велику суму грошей на лікування. Одразу ж надіслала номер рахунку і написала, що всі подробиці розповість пізніше. Нічого не підозрюючи, заявниця перерахувала на вказаний рахунок 37600 гривень. Потім вона дізналась, що онлайн-сторінку подруги «взламали» шахраї і здійснювали з неї розсилку з проханням позичити грошей.
 У подібних випадках радимо не перераховувати кошти нa невідомі рахунки, а спочатку обов’язково зв’язатися з людиною, яка нaписaлa з проханням про фінансову допомогу, чи з її родичами.
За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.
Якщо ви стали жертвою шахраїв, одразу ж звертайтеся до поліції, зберіть якомога більше інформації про злочин (скрін сторінки шахрая, дані про переказ коштів). Якщо це були онлайн-покупки, то ви можете попередити інших, залишивши відгуки та мобільний телефон афериста в Інтернет-просторі або звернувшись до адміністратора сайту з метою блокування сторінки шахрая.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН