Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прийомна сім’я з Берислава отримала ключі від новенького будинку

Коли російські окупанти захопили місто Берислав на Херсонщині, велика прийомна родина Сомових, у якій зростають восьмеро дітей, пережила чимало, від переховувань у підвалі місцевого заводу до втрати свого великого двоповерхового будинку та власного бізнесу.

Жанна й Олександр, що вже 15 років виховують дітей, позбавлених піклування рідних, були змушені рятувати вихованців і починати все з початку. Із ризиком долаючи ворожі блокпости, виїхали до Черкащини й відтоді змінили вже чотири житла: такій великій родині дуже важко знайти дім, у якому всім вистачало б місця.

Майже рік Сомови перебувають під опікою Фундації Olena Zelenska Foundation. Від гаджетів для навчання до літнього відпочинку в Карпатах – саме так допомагали цій великій прийомній родині, яка зазнала скрути через війну.

Про це повідомила Олена Зеленська у Facebook.

Родина отримала ключі від нового будинку, зведеного Фундацією за підтримки міжнародного партнера: цього разу – австралійського фонду Minderoo Foundation.

Новий дім саме такий, який потрібен великій родині: площею понад 285 метрів, має 5 кімнат для дітей і кімнату для батьків, приміщення для навчання та ігор, кухню, вбиральні, обладнаний власним генератором і надійним сховищем.

На прохання батьків зведено його на Черкащині, бо тут для родини вже все рідне й зрозуміле, діти пішли до школи та знайшли нових друзів.  Це вже друга родина, яка отримала ключі від нового дому в межах проєкту «Адреса дитинства». Вже мешкає в такому самому будинку прийомна родина Лариси Дрильчук, яка самотужки виховує сімох дітей. Домівку для них Фундація побудувала на Харківщині.

Ще 12 будинків для великих прийомних родин готується до здачі у восьми областях України.

Фундація реалізує проєкт «Адреса дитинства» за підтримки також уряду Об’єднаних Арабських Еміратів, уряду Естонії через Естонський центр міжнародного розвитку (ESTDEV), уряду Румунії через Румунську агенцію з міжнародного співробітництва та розвитку (RoAid), Global Empowerment Mission, компанії – виробника CLT-панелей CLT Rezult тощо.

«Щастя – мати свій дім», – каже мама Жанна. І це щастя сьогодні в очах усіх її дітей. А також надія на те, що разом із відбудовою дому відбудується й життя. Родина вже каже, що візьме до себе ще дітей. Бо кожна дитина повинна мати сім’ю та Дім – з великої літери. Місце, у якому можна жити в любові та безпеці.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

Перший малюк в Херсоні в новому році народився в родині сапера (відео)

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН