Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні податківці провели зустріч з представниками військової адміністрації Іванівської громади

 Відбулась робоча зустріч в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Сергія Олефіренка та начальника Іванівської селищної військової адміністрації Віктора Дебелого.

Очільники відомств обговорили новації податкового законодавства, зокрема, щодо сплати єдиного внеску і єдиного податку, застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО під час проведення готівкових розрахунків, оподаткування благодійної допомоги наданої особам, які мешкають на території бойових дій, або вимушено покинули місце проживання, можливість дистанційного отримання послуг від податкової служби.

Йшла мова й про складні безпекові умови, в яких працює бізнес Херсонської області. Попри те, що значна кількість суб’єктів господарювання з області релокувалися в інші більш безпечні регіони, надходження до зведеного бюджету з початку цього року склали більш як 4 млрд гривень.

Також посадовці зупинялися на особливостях ухвалення рішень про встановлення ставок місцевих податків і зборів та надання податкових пільг. Після деокупації лівобережжя такі рішення матимуть доленосне значення. Адже у звільнених населених пунктах треба відновлювати об’єкти інфраструктури й економіку, створювати належні умови для проживання населення та забезпечення їх всіма видами послуг. І вже зараз слід розробляти алгоритми ухвалення виважених рішень, оскільки від них залежатиме наповнення дохідної частини місцевого бюджету та, відповідно відновлення життєдіяльності регіону.

Сергій Олефіренко наголосив, що податкова служба області завжди відкрита до конструктивного діалогу та співпраці з метою відродження бізнесу на Херсонщині.

 

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Нагадаємо, що Іванівська громада входить до Генічеського  району, якйи на сьогодні є тимчасово окупованим.

 

Читайте на сайті інформаційного видання “Україснький південь”:

Херсонгаз проводить роботи з відновлення газопостачання в найбільшому мікрорайоні міста

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН