Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податкова відновила доступ до даних реєстру платників ПДВ

Державна податкова служба відновила доступ до даних реєстру платників ПДВ. Коли бізнес наполегливий у вимогах, то влада реагує, – пише Ігор Йосипенко:

-Цей реєстр був закритий у травні минулого року і бізнес вже почав відчувати його наслідки. Бо як перевірити, що твої права не порушені, що відшкодування ПДВ відбувається згідно законодавства? Створенню цього прозорого реєстру 5 років тому передували численні корупційні скандали. Ми мали негативний досвід до цього, коли, в першу чергу, відшкодування йшли підприємствам поза чергою, за протекцією деяких чиновників.

Цифровізація сприяє прозорості й відкритості багатьох процесів в державі, в тому числі й в бізнесі. Тоді й громадськість може долучатися до контролю. Я підтримав звернення підприємців України щодо відкриття реєстру ПДВ, бо ми б мали знову гучні корупційні скандали. Зважаючи на стан інфраструктури звільненої частини Херсонщини, воно – актуальне. У селах руйнація, під обстрілами промислові об’єкти, стоять розграбовані підприємства, власникам яких треба думати, як все починати заново, шукати фінансування, розміновувати поля, повертати кадровий потенціал та створювати робочі місця. А держава повинна сприяти і допомагати підприємцям, які є реальними інвесторами сьогодні з відновлення економіки, а не створювати штучні перепони.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН