Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Земля, майно, транспорт: на Херсонщині зібрали майже 490 мільйонів гривень податків

За інформацією пресс-служби Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за 8 місяців 2019 року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 489,7 млн. грн. податку на майно. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року становить 69,8 млн. гривень.

Слід зауважити, що найбільше коштів до скарбниці майнових податків внесли землевласники та землекористувачі, які перерахували 437,6 млн. грн. плати за землю. Вона сягає 89,4 відс. від усіх надходжень податку на майно по області.

Друге місце серед складових зазначеного податку належить податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Його сплата становить 48,9 млн. грн., що складає 10 відсотків.

В свою чергу  надходження транспортного податку є найменшим серед трійки майнових податків і складає лише трохи більше 0,6 відс. або 3,1 млн. гривень.

Фахівці податкової нагадують, що податок на майно складається із плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та транспортного податку.

Всі ці податкові платежі в повному обсязі зараховуються до місцевих бюджетів.  Від внеску кожного мешканця громади залежить фінансування заходів щодо розвитку інфраструктури та інших соціально-економічних програм Херсонщини.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН