Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Платники Великоолександрівщини сплатили майже півмільйона гривень за нерухомість

Протягом 2020 року до місцевих бюджетів Великоолександрівщини надійшло 467 тис. гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Спеціалісти Великоолександрівської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадують: ставки податку на нерухомість визначаються рішеннями сільської, селищної, міської рад або ради ОТГ. Ставка податку за 1 кв. метр бази оподаткування складає до 1,5 відсотка мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня року.

На 1 січня 2020 року мінімальна зарплата складала 4723 гривні. Отже, у 2021 році максимальна сума податку на нерухомість дорівнює 70, 85 гривень за 1 кв. метр.

Коли необхідно сплачувати податок?

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – понад 60 кв. метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – понад 120 кв. метрів;

в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – понад 180 кв. метрів.

Податкова за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника обчислює суму податку, яку мають сплатити фізичні особи, та до 1 липня надсилає платнику податкове повідомлення-рішення. Сплатити податок необхідно протягом 60 днів з дня його отримання.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН