Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Верховному Суді відмовили у задоволенні позову херсонському підприємцю

Пресс-служба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного   адміністративного суду підтримав позицію юристів управління.

Ухвалене рішення говорить про відмову у задоволенні херсонському платникові податків позову про визнання  протиправними та скасуванню податкових повідомлень – рішень.

Ця справа тривала довгий час, тому податківці детально розповіли про перебіг подій.

Херсонське підприємство, яке займається оптовою торгівлею рідким, твердим, газоподібним паливом під час надання посередницьких послуг відобразило у податкових деклараціях недостовірну суму податкових зобов’язань. Сутність полягала у тому, що платник податків занизив податок на прибуток на 0,3 млн. грн., та податок на додану вартість, який підлягав сплаті до бюджету, у сумі 0,3 млн. грн. та зменшив податковий кредит на 1,5 млн. грн. та податкові зобов`язання  на 1,5 млн. гривень.

Цю схему викрили аудитори Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі під час проведення документальної позапланової невиїзної перевірки ТОВ «М». За результатами її проведення прийняті податкові повідомлення – рішення.

Після вдалих спроб оскарження результатів перевірок та доводів податківців у судах першої та апеляційної інстанцій керівництво підприємства заспокоїлося.

Проте пояснювати взаємовідносини з контрагентами – постачальниками, які формували «схемний» податковий кредит для підприємства, а також відсутність договорів, накладних, актів прийому-передачі та виконаних робіт (послуг), довіреностей на отримання товарів, товарно-транспортних накладних та інших документів все одно довелося за апеляційною скаргою податківців у Верховному Суду.

Суд детально розібрався з обставинами справи та погодився із доводами податківців – апелянтів щодо правомірності встановлених порушень чинного податкового законодавства, задовільнив їх апеляційну скаргу та скасував  рішення суду першої інстанції.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН