Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підозру отримали 155 осіб з окупованого Криму, які співпрацюють з ворогом

За фактом вчинення колабораційної діяльності прокуратура АР Крим та м. Севастополя повідомила про підозри 155 особам з півострова, які у тій чи іншій формі співпрацюють з державою-окупантом.

На розгляд суду скеровано 87 обвинувальних актів.

За публічного обвинувачення винесено 3 вироки. Йдеться про підприємців, які співпрацюють з ворогом в рамках «оборонного замовлення», а також кримську сенаторку, що підтримувала дії агресора та виправдовувала війну проти України.

Загалом з березня 2022 року, коли стаття 111-1 КК України (колабораційна діяльність) набрала чинності, органи правопорядку автономії розпочали 226 кримінальних проваджень за вказаною статтею.

Серед підозрюваних та обвинувачених – окупаційні кримські топ посадовці та чиновники різного рівня, правоохоронці, судді, а також підприємці, які пішли на співпрацю з ворогом та надають свої послуги в рамках оборонного замовлення РФ.

Під час розслідування таких кримінальних проваджень прокуратура автономії зважає на обставини вчинення злочину, наявність умислу, суспільну небезпеку і масштаби заподіяної шкоди. До кожного факту прокурори підходять індивідуально. В пріоритеті ті, хто добровільно співпрацює з державою-агресором, її окупаційною адміністрацією, силовими структурами тощо.

Російська пропаганда продовжує намагання залякувати кримчан, що «посадять всіх», і з початком повномасштабного вторгнення цей тиск лише посилюється. Але насправді – це жодним чином не відповідає дійсності, оскільки Україна – демократична європейська країна, що не має такої мети, на відміну від РФ.

Читайте на сайті інформцаійного видання “Український південь”:

Олешківський ліс у воді, траса у вирвах від обстрілів: відео з лівобережжя Херсонщини оприлюднили в соцмережаж

Ворог активно задіює бронетехніку та авіацію для підтримки атак на Таврійському напрямку, – Тарнавський

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН