Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для забезпечення спектра безпеки в навчальних закладах працюватимуть офіцери освітнього середовища

Зараз МВС зосередилося на запуску проекту офіцерів освітнього середовища – працівників поліції, які дбатимуть про безпеку дітей у навчальних закладах. Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив у своїй доповіді на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що відбувся у Львові.

«За безпеку дітей має відповідати спеціально підготовлена особа, яка пройшла ретельний відбір, медичне та психологічне обстеження та спеціалізоване навчання. Чому це має бути саме поліцейський? Бо працівник поліції має ширший функціонал – і на перевірку осіб, і на застосування усіх поліцейських заходів примусу», – наголосив Міністр.

Крім того, зазначив він, у кожному освітньому закладі мають бути встановлені спецрамки та металошукачі. І першочергово необхідно почати з навчальних закладів, які працюють в очному режимі, в населених пунктах, наближених до лінії зіткнення, та російського і білоруського кордонів.

«Ми вже зараз відбираємо перших 500 офіцерів освітнього середовища з числа діючих працівників поліції, щоб якомога швидше розпочати практичний етап. Рекрутингова кампанія стартує на початку наступного року», – повідомив очільник МВС.

Також Ігор Клименко зазначив, що навчальна програма для офіцерів освітнього середовища вже розроблена. Підготовка триватиме за формулою 4+2: 4 місяці навчання та 2 місяці практичних тренувань.

Кандидати, які пройдуть відбір, отримають від МВС екіпірування та бодікамери. Відео з цих нагрудних камер буде зберігатися на серверах поліції.

Також Міністр відзначив, що паралельно працівники системи МВС відслідковують стан укриттів для учасників освітнього процесу.

«ДСНС, Нацполіція спільно з місцевою владою та органами самоврядування щоквартально обстежують об’єкти захисту, надають методичну та практичну допомогу для того, аби усунути будь-які недоліки», – наголосив Ігор Клименко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН