Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліцейські Херсонської області взяли участь у тренінгу щодо безпеки життя в прифронтовому місті

Херсонські поліцейські спільно з громадськими організаціями працюють над розширенням можливостей безпекових хабів у прифронтовому місті.
Працівник сектору протидії домашньому насильству Херсонського районного відділу поліції взяв участь у заході «Безпекові хаби 2023. Перші результати», що прошов у Івано-Франківську.
Серед учасників були представники громадських організацій та поліцейські з 7 міст України, серед яких і Херсон. Захід відбувся у межах Проєкту стабілізації поліцейської діяльності (Police Stabilization Project – PSP), що фінансується урядом Канади, надає технічну підтримку, обладнання та навчальні можливості українській поліції в умовах війни.
Присутні обговорили спільні проєкти та безпекові простори, як діють у містах, на підтримку постраждалих від війни, потерпілих від гендерно зумовленого насильств, дітей з родин, що перебувають у складних життєвих обставинах. Тренери вчили учасників, як більш ефективно допомагати постраждалим від насильства, щоб людина відчувала довіру до поліцейського, не соромилась і могла вільно ділитися проблемами.
Херсонський поліцейський повідомив присутнім, що у місті, яке щодня потерпає від російських обстрілів, діють безпекові простори для усіх мешканців. Там люди не лише укриваються від ворожих снарядів, а корисно і цікаво проводять час.
Представники різних організацій інформують їх про безпекові ініціативи, соціальний захист та юридичний супровід тих, хто цього потребує. Для дітей проводяться уроки та майстер-класи. А поліцейські, рятувальники й медики проводять безпекові заняття, інформують, як відновити ментальне здоров’я, діляться знаннями, які нині рятують життя херсонцям. Такі ініціативи доводять, як спільно працювати над розробкою ефективних безпекових проектів в умовах війни.
Читайте на сайті інформцаійного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН