Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пенсіонерам у 2024 році продовжать грошову допомогу від ООН: хто отримає гроші

Українським пенсіонерам буде продовжено грошову допомогу від ООН. Стало відомо, хто отримуватиме кошти у 2024 році.

У пресслужбі Міністерства соціальної політики повідомили, для кого з пенсіонерів передбачено грошову підтримку у рамках реалізації проекту Всесвітньої продовольчої програми. Виплати від ООН нарахують 278 тисячам пенсіонерів, які отримують низькі пенсії та при цьому проживають у зоні бойових дій.

Зазначені громадяни раніше не мали отримувати жодних виплат від міжнародних організацій, зокрема від ООН, а також виплат як внутрішньо переміщені особи (ВПО).

Зазначено, що на фінансову підтримку пенсіонерів в Україні щомісяця спрямовуватимуть по 609 млн грн. Кошти отримуватимуть пенсіонери, пенсії яких не перевищують 3250 грн.

Доплата становитиме різницю між цією сумою та розміром пенсії від держави. Наприклад, за пенсії 2600 грн українцю доплачуватимуть по 650 грн. При цьому доплата не може бути меншою за 100 грн.

Як пенсіонерам отримати грошову допомогу від ООН

Громадянам не потрібно звертатися до Пенсійного фонду – у ньому є вся необхідна інформація. Кошти надійдуть автоматично, якщо українець відповідає заявленим вимогам. Гроші прийдуть разом з пенсією – на карту пенсіонера.

У Мінсоцполітики уточнили, що друга хвиля проекту також торкнеться 350 тисяч українців з інвалідністю.

Також стало відомо, що у співпраці з ООН вдалося підвищити розмір субсидії українцям для купівлі дров та вугілля. Раніше сума дорівнювала 6973 грн, а зараз – 16 234 грн.

Спільно з ЮНІСЕФ продовжиться підтримка малозабезпечених багатодітних сімей, зокрема тих, де є діти з інвалідністю та які проживають у певних районах Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Today

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН