Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рибпатрульні Херсонщини виявили 13 порушень природоохоронного законодавства

 Складено 6 протоколів за грубі порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та 2 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного світу). Крім цього, складено 5 актів вилучення безхазяйного майна на виявлені заборонені знаряддя лову, власників яких не вдалося встановити. Дані порушення виявлені в у період з 30 листопада по 6 грудня 2023 року., – повідомила пресслужба  Херсонського рибоохоронного патруля.
«За даний період рибоохоронні патрульні вилучили 16 од. заборонених знарядь лову. Загальна вага вилучених водних біоресурсів склала 67 кг. Сума збитків, завданих рибному господарству України, становить 259 280 грн та попереджено – 168 470 грн», – коментує начальник Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Херсонській області Володимир Кучер.
Для прикладу, 5 грудня під час проведення рейду державними інспекторами відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» викрито два факти незаконного лову водних біоресурсів в акваторії р. Кошова, в адміністративних межах м. Херсон. У першому випадку, близько 8 години ранку, затримано громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – мисиновою сіткою з берега. Порушник в результаті незаконних дій впіймав 84 екз. тарані, 19 екз. карася сріблястого, 7 екз. ляща (молодь) та 1 екз. окуня, загальною вагою 30 кг. Збитки рибному господарству склали 176 120 грн.
У другому випадку, близько 9 години ранку, затримано місцевого мешканця, який незаконно ловив рибу мисиновою сіткою з берега. У такий спосіб порушник наловив 20 екз. тарані, 6 екз. карася сріблястого, 5 екз. плоскирки, по 2 екз. щуки та окуня, по 1 екз. краснопірки та лина, загальною вагою 14 кг. Сума нанесених збитків склала 65 008 грн.
Незаконні знаряддя лову та водні біоресурси вилучено працівниками Херсонського рибоохоронного патруля. За даними фактами складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП та будуть направлені до суду для розгляду та прийняття відповідного рішення.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН