Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через дії шахраїв херсонці втратили майже 70 тисяч гривень

 За останні кілька днів 3 жителів області втратили усі заощадження через різні шахрайські схеми.
Жительці Херсонського району зателефонував нібито працівник служби безпеки банку та розповів, що невідомі намагаються зняти кошти з її рахунку. Щоб запобігти цьому, необхідно було перевести заощадження на нові рахунки, відкриті банком спеціально для неї. Загалом заявниця перерахували на рахунок зловмисників 25 тисяч гривень.
52-річна херсонка в соціальній мережі прочитала інформацію про надання грошової допомоги, перейшла за посиланням, ввела дані банківської картки. Після цього з її рахунку було знято більше 17 тисяч гривень.
Також втратила свої заощадження 34-річна жінка. Потерпіла хотіла заробити грошей в в мережі Інтернет. Знайшла оголошення про інвестиції в мережі, перейшла за посиланням та ввела дані своєї банківської картки для отримання грошей. Після чого з її рахунку зникли майже 20 тисяч гривень.
За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» ККУ.
Шановні громадяни! Якщо вам телефонують нібито з банків і під різними приводами намагаються дізнатися конфіденційну інформацію чи просять перевести гроші на невідомі рахунки, одразу припиняйте розмову. Самі зателефонуйте на контактний номер вашого банку та з’ясуйте, чи дійсно відбувалася атака на вашу картку.
Щоб не втратити кошти, інформацію про будь-які виплати варто брати лише з офіційних джерел, для консультації можна зателефонувати за телефонами організацій. Не переходьте за невідомими посиланнями та не вводьте секретні дані банківських карток.
Будьте обачними!
 Читайте на сайті інформцаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН