Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники Херсонського державного університету зустрілися з колегами в Німеччині

В університеті Фрідріха-Александра Ерланген-Нюрнберг (ФАУ) (Ерланген) відбувся семінар “Практики управління ЗВО в умовах кризи” для українських університетів-партнерів в межах проєкту PACT4Ukraine, – повідомляє пресслужба ХДУ.

 

Херсонський державний університет представляли на заході перший проректор Сергій Омельчук та проректорка з міжнародної, соціально-гуманітарної й науково-педагогічної роботи Алла Цапів.

У ході семінару вони ознайомилися з академічним ландшафтом FAU, провели особисті зустрічі з керівництвом університету, взяли участь у спільних воркшопах, присвячених цифровим трансформаціям та інноваціям в освіті, вирішенню кризових ситуацій та викликів, пов’язаних з переміщенням університетів, а також практичним аспектам програм подвійних дипломів та особливостям оцінювання освітніх програм в Баварії. Крім того, програма семінару включала заходи, спрямовані на зміцнення нетворкінгу та комунікації.

 

Сергій Омельчук і Алла Цапів розповіли на заході й про досвід роботи Херсонського державного університету в умовах переміщення, життя в окупації, налагодження роботи у новому місті, виклики й труднощі, які доводиться долати щодня. Колеги з Німеччини були вражені витримкою освітян ХДУ, їхній безперервній роботі попри всі обставини. Також представники ХДУ подарували книжку «”Чорний лебідь” в історії Херсонського державного університету, або Хроніки релокованого вишу».

 

Крім того, представники нашого освітнього закладу презентували учасникам семінару додаток ХДУ-24, який вразив, як представників закладів вищої освіти України, так і німецьких колег.

Кінцевим результатом семінару стала “дорожня карта” для мінімізації впливу війни як на окремі університети, так і на систему вищої освіти України в цілому.

Сергій Омельчук та Алла Цапів висловили вдячність ректору ХДУ Олександру Співаковському за лідерство і вміння згуртувати команду, Анастасії Панчук (Dr. Anastasiia Panchuk), Ларисі Забурдаєвій  (Larisa Zaburdaeva) – які керують проєктом PACT4Ukraine від університету Фрідріха-Александра Ерланген-Нюрнберг (ФАУ).  А також – Prof.Dr. Kathrin M. Moslein – віце-президенту з питань роботи з громадськістю, Alexander Stiller – Раднику віце-президента по роботі з громадськістю.

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Представники ХДУ долучилися до написання радіодиктанту національної єдності

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН