Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колектив ХДУ взяв участь у міжнародному науковому проєкті в Німеччині

Захід проходить з 9 по 13 жовтня на базі університету Deggendorf Institute of Technology / at the European Campus Rottal-Inn (Німеччина, Баварія), – повідомляє пресцентр ХДУ. 

У межах Міжнародного проєкту “HAW. International Modul B 2022-2025, Projekt 57602998” offered by the German Academic Exchange Service (DAAD) триває Зимова школа із оздоровчого туризму the Summer School HEALTH TOURISM.

Безпосередню участь у зимовій школі взяли команди студентів та професорсько-викладацького складу з України, Німеччини, Грузії, Угорщини, Чехії, Хорватії

Україну представляють дві команди – Херсонський державний університет та Львівський Національний університет ім. Івана Франка.

ХДУ представлений в такому складі:

  • завідувачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії професорка Оксана Лаврикова;
  • доцентка кафедри фізичної терапії та ерготерапії, заступниця декана медичного факультету з навчальної роботи Наталія Васильєва;
  • здобувачки першого (бакалаврського) рівня спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія – Ілона Біляченко, Євгенія Кривонос, Крістіна Ясак, Марина Фінькова, Діана Малозьомова.

Урочисте відкриття Зимової школи з оздоровчого туризму відбулося 9 жовтня. Офіційне відкриття розпочалось зі вступного слова координатор проєкту професора Маркуса Хернтрей.

Крім того, організатори заходу ознайомили учасників із завданням школи, представлені командами з різних країн початкові групові презентації та окреслені рамки підготовки до групових завдань.

Студенти медичного факультету ХДУ презентували “домашнє завдання” – міні-дослідження проблем та потенціалу розвитку оздоровчих заходів на Херсонщині. Також були представлені висновки щодо перспектив Херсонської області у галузі відновної та оздоровчої терапії для різних груп населення в післявоєнний період. Презентація була високо оцінена експертами та отримала позитивну оцінку в даному напрямку.

Надалі на учасників чекала робоча сесія. Шляхом жеребкування всі студенти були поділені на 5 команд, кожна з яких працювала над своїм завданням. Під час продуктивної роботи студенти змогли познайомитись, обмінятись думками та знайти спільні рішення.

Після робочої сесії було проведено протягом 3 годин Team building, який ще більше згуртував команди для досягнення поставлених цілей.

Учасники зазначили, що перший день був насиченим, різноманітним за формами роботи та пройшов в дружній та продуктивній атмосфері.

За матеріалами медичного факультету

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН