Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському художньому музеї ідентифікували ще одну картину викрадену під час окупації

Ідентифікація вкрадених творів мистецтва триває, – повідомили в Херсонському художньому музеї.
При пограбуванні музею росіяни намагалися забрати все, що має найбільшу матеріальну та культурні цінність. Звісно, твори з постійної експозиції вивозили в першу чергу.
На щастя, до частини робіт херсонських художників, особливо з нових надходжень, в окупантів руки не дійшли.
– Але квітковому натюрморту нашої землячки, Заслуженої художниці України Ксенії Стеценко не пощастило — він опинився серед вкрадених робіт і зараз перебуває у Сімферополі, в Центральному музеї Тавриди. Свідчення цьому ми знайшли у двох останніх окупантських телесюжетах, в яких крадії намагаються представити своє ганебне мародерство «порятунком» творів мистецтва, – повідомили в Херсонському художньому музеї.
✅Ксенія Стеценко (1959 р.н.). Півонії, маки, виноград. 1998. Картон, олія.
Ksenia Stetsenko має ндивідуальний і дуже впізнаваний творчий почерк. Витончений емоційний живопис мисткині тяжіє до експресіонізму, однак сама вона називає свій стиль «романтичним реалізмом». Її творчі рішення завжди нестандартні, палітра кольорів вражає різноманітністю — часом фарби насичені та яскраві, а часом – ніжні, пастельні, невловимі. Містичний, тремтячий візерунок квітів на полотні утворюється за рахунок експериментів з фактурою та «перетікання» кольорів.
“Плекаємо надію, що ця чудова робота повернеться додому, і продовжуємо ідентифікувати вкрадене. Далі буде”, – зазначили в Херсонському художньому музеї.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН