Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ексзаступник начальника Херсонського морського коледжу впроваджував російські “стандарти освіти”

За впровадження російських «стандартів освіти» судитимуть ексзаступника начальника Херсонського морського коледжу.

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника коледжу з адміністративно-господарської роботи Херсонського морського коледжу рибної промисловості за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Слідством установлено, що у липні 2022 року обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом та обійняв посаду так званого «директора ГБОУ СПО Херсонской области «Херсонский морской колледж рыбной промышленности».
На вказаній посаді він, діючи в інтересах окупаційної адміністрації, вживав заходів щодо захоплення приміщень українського закладу освіти та тренажерного центру. Проводив інвентаризацію матеріальних цінностей, здійснював підбір кадрів та організовував навчальний процес за стандартами рф.
Окрім того, він поширював інформаційно-пропагандистські наративи, спрямовані на формування позитивного іміджу держави-агресора.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Херсонська обласна прокуратура

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН