Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні оновили порядок передачі показань за газ

Так, українці останнім часом почали скаржитися на те, що у платіжках за газ їм дописують “зайві” кубометри. При цьому в основному це пов’язано з тим, що споживачі передали показники лічильника несвоєчасно або неправильно.
Слід зазначити, що для того, щоб правильно знімати показники лічильника газу для початку потрібно розібратися, який тип лічильника встановлений саме у вас, оскільки вони бувають механічними та електронними.
Зокрема, перший тип пристрою обліку має барабан із цифрами. Показники розділені на дві частини, тому важливо пам’ятати, що цифри після коми або іншого кольору з правого боку записувати не потрібно.
Другий тип – електронний. Відмінність у цьому, що замість барабана у ньому є екран. Однак принцип зняття показника залишається незмінним – потрібно записати цифри зліва направо до коми. У такому вигляді приладів обліку цифри не позначаються іншим кольором. У зв’язку з цим споживачі мають бути особливо уважними.
Далі слід врахувати, що подавати показники лічильника газу слід до газорозподільних компаній (облгазів), а не постачальників блакитного палива. При цьому наразі через процес консолідації деяких облгазів Нафтогазом мешканці деяких регіонів мають представляти показники Нафтогазу. Зокрема, це можна зробити в особистому кабінеті, у чат-ботах у Viber, Telegram або смс-повідомленні на номер 4647.
Як зазначається, такі зміни стосуються мешканців Харкова та області, а також Донбасу та Херсонщини.
З липня сюди додалися Києвоблгаз, Житомиргаз та Львівгаз.
Свою увагу українцям слід звернути й на те, що своєчасне подання показників дозволить не переплачувати за газ. Тобто якщо зробити все правильно, то платити доведеться тільки за спожиті кубометри, а в майбутньому не виникне проблем з перерахунком.
Отже, показники лічильника передаються з першого до п’ятого числа включно щомісяця. Таким чином, якщо передати дані шостого числа, то нарахування може бути некоректним.
Раніше газопостачальна компанія “Нафтогаз України” нагадала клієнтам, що з 28 липня до 5 серпня можна передавати свідчення лічильника через сервіси обліку газу компанії.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН