Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутат міськради з Херсонщини підозрюється у держзраді

Пішов на співпрацю з ворогом та погрожував перетворити українські заклади освіти на військові казарми – депутат міськради з Херсонщини підозрюється у держзраді.
За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру депутату Генічеської міської ради Херсонської області від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у квітні 2022 року підозрюваний пішов на співпрацю з окупаційною владою. Він обійняв посаду так званого «первого заместителя главы ВГА Генической городской территориальной громады».
На псевдопосаді підозрюваний організовував «інтеграцію» галузі культури та освіти на російське законодавство. Чоловік схиляв освітян до співпраці з окупантами, здійснював підбір кадрів. Також він погрожував закрити освітні заклади та перетворити їх на військову казарму, якщо в них не буде впроваджено «нові» стандарти.
З метою формування позитивного іміджу держави-агресора він організовував заходи на підтримку окупаційної влади та забезпечував висвітлення діяльності окупаційної влади.
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН