Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Повідомлено про підозру командиру загону росгвардії, причетному до затримань та катування херсонців

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру російському військовому у віддані наказу про жорстоке поводження з цивільним населенням та вчинення інших порушень законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
За даними слідства, підозрюваний – командир 15-го окремого загону спецпризначення «Вятич» федераральної служби військ нацгвардії рф, перебуваючи на території тимчасово окупованої Іванівської територіальної громади на Херсонщині віддавав накази щодо незаконного затримання і застосування насильства відносно цивільного населення. Мета – придушення опору місцевого населення щодо реалізації політики окупаційної влади та схилення до співпраці громадян України.
За його вказівкою у травні 2022, представники армії рф застосовуючи силу незаконно затримали члена сім’ї голови селищної ради та помістили до захопленого приміщення відділу поліції. Впродовж декількох годин росгвардійці вибивали з чоловіка інформацію, після чого відпустили.
Аналогічні дії були вчиненні й щодо близького родича та голови старостівського округу. Аби схилити старосту до співпраці окупанти били його, психоголічно тиснули та катували електрострумом.
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.
➡️ Більше новин на нашому сайті –
__________
📲Приєднуйтесь до нас у:
Возможно, это изображение 2 человека и военная форма
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН