Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Юрій Соболевський: Війна зараз йде не тільки за території, а і серця та розум українців

Очільник обласної організації партії «Слуга Народу» закликав українців та ЗМІ доносити правду до жителів Херсонщини, які знаходяться в тимчасово окупованих громадах та розвінчувати фейки російської пропаганди.

«Інформаційна війна — це також війна, в яку нас затягнула рф. На жаль ми бачимо, що росія спрямувала безмежну кількість ресурсів, яку вона вливає у пропаганду впливу на українців, які вимушені знаходитися в тимчасовій окупації, і українців, які проживають на контрольованій території. Всі розуміють, що для цієї потужної машини зла немає нічого святого. Тому основна увага пропаганди прикута до дітей та молоді. Основні напрямки роботи — це позитивне висвітлення «переваг руського міра» та дискредитація Сил оборони України та місцевої влади», — сказав Юрій Соболевський.
Він зазначив, що російська пропаганда періодично робить вкидання фейків про розпорядження Херсонської ТрО чи СБУ. Пропаганда носить системний характер на телеграм-каналах, радіо, друкованих виданнях. Відбуваються регулярні проведення «масових» заходів: дитячі конкурси краси, конкурси патріотичних малюнків, спортивні заходи імені якихось російських персонажів, зустрічі з бійцями СВО, зустрічі з представниками окупаційної влади і заїжджих «туристів» з москви.
«Значно простіше вести інформаційну війну коли ти не стриманий рамками реальності і можеш придумувати різні історії та маніпуляції. Боротись з цим можна правдою — це наша зброя. Саме правда нас відрізняє від зомбі народу», — наголосив Юрій Соболевський.
Шлях боротьби з пропагандою він вбачає у спілкуванні. Велика кількість людей, які перебувають на території України чи в інших країнах, спілкуються з друзями чи родичами, які зараз перебувають в окупації. У наших людей дуже сильні соціальні звʼязки.
За його словами, люди поза окупацією — це довірене джерело інформації.
«Прошу максимально підтримувати звʼязки та доводити до тих, хто знаходиться під впливом ворога, реальний стан речей та спростовувати фейки, які створює російська пропаганда. Війна зараз йде не тільки за території, а і серця та розум українців. В цій частині ми не маємо права програти», — сказав Юрій Соболевський.
Також він додає, що Україна, навідміну від рф, має дуже сильну пʼяту гілку влади — потужних представників ЗМІ.

«Це ще раз каже про те, що наша держава є демократичною та європейською. Впевнений в нашій перемозі і на цьому фронті також», — резюмував Юрій Соболевський.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН