Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Юрій Соболевський розповів про настрої населення на тимчасово окупованій території Херсонської області

Абсолютна більшість людей, які знаходяться на тимчасово окупованій території Херсонської області – це наші патріоти.

Правобережна Херсонщина чи лівобережна, скоріше, звучить як штучне розʼєднання. Таку думку озвучив голова Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу», депутат фракції «Слуга Народу» у Херсонській обласній раді Юрій Соболевський. Він розповів, що Херсонщина у війні. Час перебування її жителів у тимчасовій окупації різниться. Однак потерпають від окупанта дві частини області, розділені лише геграфічно – річкою.

Юрій Соболевський зазначив, що із жителями тимчасово окупованих громад підтримується звяʼзок.

«Звичайно, ми підтримуємо звʼязок з усіма нашими людьми. Зараз ситуація у тимчасово окупованих громадах складна. Вона складна як в гуманітарному плані – це фактично гуманітарна катастрофа, так само вона дуже складна в безпековому плані. Ми розуміємо, що там інші ризики – постійна фільтрація, обшуки, арешти, тиск на людей стосовно реалізації програми примусової паспортизації. Почастішали проблеми з електро- та водопостачанням. Постійні ротації і, як наслідок, обкрадання наших людей по колу», – каже Соболевський.

Він наголосив, що наразі пропаганда росіян – страшна.

«Психологічно, витримувати цих покидків дуже важко. Але ще раз наголошу – є впевненість у тому, що у тимчасовій окупації абсолютна більшість людей патріоти України. Вони вірять у звільнення, підтримують один одного і ризикуючи власним життям надають інформацію українським військовим. Вони борються за Україну так само, як і борються вже звільнені громади. Херсонщина здала екзамен на патріотизм. Ну, а крапку у цьому театрі абсурду російської навали, яка повірила у свою безкарність, поставлять наші Сили оборони», – коментує Соболевський.

В його баченні ситуації – час терору жителів Херсонщини йде до свого завершення.

«Справедлива розплата очікує на кожного, хто посягнув на найголовнішу цінність людини – життя», – наголошує Соболевський.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН