Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одна з громад Херсонщини не увійшла до переліку таких, де тривають бойові дії: які можуть бути наслідки

У жовтні Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій оновило актуальний перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ і тих, що в оточенні. На Херсонщині таких громад визначено вже 48, одна громада – Новоолександрівська Бериславського району, на жаль, не ввійшла в цей перелік. Про це пише депутат обласної ради Ігор Йосипенко:

-Що це означає для тих, хто виїхав з цієї території, отримавши статус ВПО? У грудні вони вже можуть не отримати кошти, як внутрішньо переміщені особи – 2000 грн на дорослу особу та 3 000 грн на дитину. А значить для цих родин взимку постане питання, що робити і як жити далі. Але вони не можуть ще й повернутися додому, бо останніми днями Новоолександрівська громада знаходиться під обстрілами.

Треба чиновникам терміново виправити цю прикру помилку, або краще виїхати до населених пунктів на лінії вогню, аби знати реальну ситуацію на фронті.

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Ніяких розумних пояснень, крім географічного кретинізму відповідальних за складання та / або затвердження переліку, не існує. Просто переплутали з Новоолександрівською громадою Дніпропетровської області (ще з такою назвою є громада в Запорізькій області, і вона теж не була окупованою і не перебуває безпосередньо біля лінії фронту)

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН