Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викрито змову на закупівлі продуктів харчування в Одеському регіоні

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України встановило змову між ТОВ «Титан» та ФОП Мочалов В.В. під час їхньої участі у 2017 році у шести процедурах закупівель продуктів харчування для закладів освіти. Замовниками закупівель були відділ освіти Ізмаїльської міської ради та відділ освіти та молодіжної політики Кілійської районної державної адміністрації.

Під час розгляду справи Відділення встановило низку фактів, що свідчили про узгоджену поведінку ТОВ «Титан» та ФОП Мочалов В.В.: зокрема, щодо наявності господарських відносин, спільних засобів зв’язку та ІР-адрес, синхронності дій відповідачів під час подавання тендерних пропозицій тощо.

Зважаючи на низку зібраних доказів, 26 липня 2023 року адміністративна колегія Південного МТВ АМКУ визнала дії ТОВ «Титан» та ФОП Мочалов В.В. порушеннями Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів. Накладено штраф на загальну суму 367 868 грн.

Нагадаємо, також, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (тендерів).

З відповідними Зведеними відомостями щодо спотворення результатів торгів можливо ознайомитися за цим посиланням на сайті АМКУ (постійно оновлюється).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН