Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перше судно з початку року прийняв на завантаження Скадовський морський порт

У Скадовський морський порт під завантаження прибуло іноземне торгове судно. Воно має дедвейт 1,4 тис. тонн, довжину – 58,3 метра, ширину – 9,4 метра.
Це перше судно, яке порт прийняв цього року.

 

Валерій Кушнір, директор одеської компанії «Сілайф ЛТД», яка працює більше 20 років на ринку, підкреслив: «Судно завантажується соняшниковим жмихом, який поставляє українська компанія для відправки до Грузії. Прикро, що вже тривалий час Скадовський порт не отримує доходи з основного виду діяльності – заходів суден, їх стоянки, завантажувально-розвантажувальних робіт. Він невеликий, але доволі перспективний, бо у нього доволі низька ставка портових зборів. Тож економічно вигідний для судновласників. Кожне судно сплачує не менше 5 тис. доларів портових зборів за державними тарифами за один захід. Більше того, у людей з’являється робота, в порту починається рух техніки — це також гроші.
Ми вдячні народному депутату України Павлу Павлішу, який посприяв тому, що наша компанія змогла нарешті розпочати співпрацю з Херсонщиною. Ми розглядаємо можливості подальшої співпраці зі Скадовським морським портом – вантажити й інші судна, бо відчуваємо підтримку влади різних рівнів».

 

фото: Адміністрація морських портів України

Скадовський морський порт географічно вигідно розташований, і аграрії зацікавлені саме сюди везти сільгосппродукцію, зручний для заходу маленьких суден, а для іноземного судновласника тарифи невисокі – ці переваги треба використовувати, створюючи відповідні умови: чистити русло, купувати нову техніку.

«Завантаження іноземного судна у Скадовському морському порту — це велика подія для міста. Це прямі інвестиції в бюджетоутворююче підприємство. У працівників почала з’являтися надія, що порт відновить свою роботу. А це – і наповнення бюджету Скадовської територіальної громади, і офіційне працевлаштування для жителів. Але треба всім об`єднатися, аби підприємство осучаснювало свою інфраструктуру, розвиваючи й інші види своєї діяльності», – прокоментував народний депутат України Павло Павліш.

Автор – Марина Азізова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН