Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Оформлюють кредити на військових: українців попередили про нову схему шахраїв та розповіли, як уберегтися

Заступник директора Української міжбанківської асоціації платіжної системи ЄМА Олесі Данильченко розповіла, як працює схема шахраїв

Заступник директора Української міжбанківської асоціації платіжної системи ЄМА Олесі Данильченко розповіла, як в Україні шахраї оформлюють кредити на військових.

Як передає “Хвиля”, про це вона повідомила у коментарі виданню Obozrevatel.
Так, в Україні злочинці використовують хитру схему для отримання кредитів на зниклих безвісти та полонених військових.
За словами Данильченка, зловмисники здійснюють перевипуск SIM-карток та отримують несанкціонований доступ до онлайн-банкінгу військовослужбовців. Таким чином, шахраї знімають гроші з їхніх рахунків та випускають кредитні картки, нахабно використовуючи чужі кошти.

Виплати військовим

При цьому експертка радить військовослужбовцям для запобігання таким шахрайським схемам прив’язати свою SIM-картку до паспорта через мобільних операторів. Це дозволить легко ідентифікувати власника номера.

“Коли людина перебуває на військовій службі і не користується своїм номером тривалий час, шахраї можуть скористатися останніми 3 цифрами її номера, щоб відновити SIM-карту. Вони заздалегідь збирають інформацію про таких людей і використовують цей прийом. Тому настійно рекомендуємо тим, хто прямує на фронт, прив’язати свою SIM-картку до паспорта, щоб уникнути ризику несанкціонованого використання”, – пояснила вона.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН