Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканців Запоріжжя застерігають від купання у Дніпрі

Літня спека змушує запоріжців вирушати на пляжі, але медики закликають людей утриматися від купання на міських пляжах.

У Запоріжжі цього літа міські пляжі офіційно не відкривали, але з початком літа відпочиваючих там завжди було достатньо. Спеціалісти обласного центру МОЗ системно проводили дослідження якості води у Дніпрі, а після підриву Каховської ГЕС тримають це питання на постійному контролі.

Зараз спеціалісти закликають запоріжців утриматися від купання на міських пляжах та попереджають про можливе виникнення гострих кишкових інфекцій через погіршення якості річкової води. Вони наголошують, що кишкові інфекції передаються під час купання у забруднених водоймах, а також через вживання зараженої їжі, води та через брудні руки.

З підвищенням температури навколишнього середовища створюються ще більш сприятливі умови для виникнення та розповсюдження кишкових хвороб.

На міських пляжах відпочиваючих попереджують про небезпеку купання. На територіях Центрального та Правобережного пляжів розмістили таблички про заборону відвідування пляжів та щити з інформацією про заборону купання. Там також проводиться радіотрансляція з повідомленням про погіршення якості річкової води та рекомендацією обмежити купання.

За інформацією міської ради

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН