Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кривоозерська селищна рада всупереч законодавству не провела конкурс щодо вивезення відходів

Адміністративна колегія Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України визнала порушенням законодавства про захист економічної конкуренції бездіяльність Кривоозерської селищної ради Первомайського району Миколаївської області. Мова йде про невизначення органом влади на конкурсних засадах суб’єктів господарювання, що надавали б послуги з вивезення твердих побутових відходів.

Під час здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції органами місцевого самоврядування на ринку послуг поводження з побутовими відходами, Південним МТВ АМКУ встановлено таке. У період з лютого 2022 року по 22 червня 2023 року вивезення твердих побутових відходів у межах території, що відноситься до Кривоозерської селищної територіальної громади, здійснювало КП «Добробут» Кривоозерської селищної ради, яке отримало таке право не на конкурсній основі, що суперечить законодавству.

Відповідно до законодавства, право на надання послуг з вивезення побутових відходів у межах певної території отримує суб’єкт господарювання, який за результатами проведеного місцевою владою конкурсу визначений його переможцем.

Відсутність конкурсного змагання та конкуренції під час обрання надавача послуг звільняє суб’єктів господарювання від необхідності пропонувати кращі умови, якість та ціну.

Відтак, адміністративна колегія МТВ 26 липня 2023 року визнала бездіяльність Кривоозерської селищної ради Первомайського району Миколаївської області порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Водночас, у період розгляду Відділенням згаданої справи Кривоозерська селищна рада у червні 2023 року провела конкурс на визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових. Відтак наразі порушення селищною радою законодавства про захист економічної конкуренції вважається припиненим.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН