Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ганновер допоможе Миколаєву подолати гуманітарну кризу

Ганновер прагне до партнерства із Миколаєвом, аби подолати гуманітарну кризу у місті

16 червня міжнародний відділ міського муніципалітету Ганноверу (Нижня Саксонія) одноголосно схвалив пропозицію про солідарне партнерство із Миколаєвом. Остаточне рішення щодо цього німецька сторона прийматиме 30 червня.
Ще в квітні команда Агенція розвитку Миколаєва почала вести комунікацію з представниками німецько-українського проєкту «Муніципальні партнерства з Україною»/Сервісна служба «Міста в єдиному світі» щодо пошуку потенційних партнерств між громадами Європейського Союзу.
Тоді розглядали в якості сторони для такої угоди місто Бонн у Німеччині, але на спільний запит із Александр Сенкевич та Миколаївська міська рада найперше відгукнулися колеги із Ганноверу.
«Дякуємо Сервісній службі «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) товариства Engagement Global, яке діє за дорученням Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку (BMZ), та особисто Артему Садомову за пропозицію в пошуку міста-партнера та допомогу в комунікації!»
Далі публікуємо витяг із прес-релізу:
Ганновер прагне до «солідарного партнерства» із містом Миколаїв на півдні України, яке сильно постраждало від російської загарбницької війни. Як повідомила адміністрація, столиця землі Нижня Саксонія хоче надати фінансову підтримку проектам допомоги, які здійснюють організації громадянського суспільства. Йдеться про активний внесок у подолання гуманітарної кризи в Миколаєві. Також планується посилити співпрацю з польським містом-партнером Познань, яке прийняло багато українських біженців.
«У цій безпрецедентній кризі, викликаній жорстоким нападом Росії, ми зобов’язані допомогти», – сказав Беліт Онай, мер Ганновера.
Згідно з рекомендованою адміністрацією резолюцією, міська рада Ганновера має схвалити загалом 1,5 мільйона євро бюджетних коштів на цей проект – на 2022, 2023 та 2024 роки. Кошти мають надійти організаціям у Ганновері, які надаватимуть пряму підтримку в Україні – наприклад, шляхом транспортування вантажів допомоги.

Місто хоче перевірити, чи зможе воно залучати кошти з федерального бюджету, державного фонду та від ЄС.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН