Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Житель Кізомису чекає рішення суду: співпрацював з окупаційною владою

Мешканець Херсонщини, який під час тимчасової окупації села Кізомис Херсонської області співпрацював з ворогом, буде притягнутий до відповідальності за свої дії.  Він здавав ворогові інформацію про односельців, які мали проукраїнськи налаштовані позиції.

В ході слідства було встановлено, що обвинувачений надавав російським військовим інформацію про громадян, які виступали за незалежність та захист суверенітету України.  а.

В  серпні минулого року, обвинувачений вказав російським окупантам місцезнаходження двох господарів, які відзначалися своєю патріотичною позицією. Відтак російські військові здійснили незаконні обшуки та жорстоко побили односельців. Загарбники викрали  ювелірні вироби та заощадження на суму понад 155 тисяч гривень

Наразі обвинувачений перебуває під вартою, де він  чекає рішення суду.

За скоєні злочини, йому загрожує важке покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або навіть довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СВ ВП №1 ХРУП ГУНП в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН