Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За пособництво ворогу адвокат з Херсона отримав підозру від СБУ

Співробітники Управління СБУ в Херсонській області зібрали докази добровільної співпраці з ворогом адвоката з Херсона.
Встановлено, що, перебуваючи у тимчасово окупованому обласному центрі, чоловік ініціативно «вийшов» на представників окупаційної влади і погодився на їх пропозицію обійняти посаду так званого «начальника отдела правового обеспечения» фонда имущества Херсонской области вца Херсонской области».
Підозрюваний здійснював «діяльність» очолюваного ним підрозділу незаконно створеного органу. Займався формуванням «реестра имущества», до якого вносив матеріальні ресурси, які належали підприємцям, котрі виконували свою діяльність на території області та відмовились від реєстрації в окупаційному органі, роботи за російським законодавством та сплати податків державі-агресору.
Відомо, що саме за його «наводкою» озброєні військові рф чинили фізичний тиск на місцевих підприємців, схиляючи до співпраці та перереєстрації їх бізнесу.
Будучи «при посаді» та «вхожим» в окупаційну адміністрацію держави-агресора, зрадник виконав рішення так званого «главы вга Херсонской области О введении управления бесхозяйным имуществом» і здійснив захоплення одного з місцевих товариств з обмеженою відповідальністю.
Фейковий власник особисто «опікувався» кадрами «підприємства». Залучив до «роботи» підконтрольних собі осіб на посади бухгалтера та охорони. Виручені від функціонування «виробництва» кошти злочинець «ділив» з окупантами-кураторами, частину – забирав собі та витрачав на власний розсуд.
Відомо також, що ворожий пособник є кандидатом на участь у єдиному голосуванні до партії «єдиная россия» на тимчасово окупованих територіях Херсонської області.
Перед самим звільненням Херсона фігурант разом з іншими колаборантами «евакуювався» на тимчасово окуповану територію області.
Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 та ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України. За колабораційну діяльність і пособництво державі-агресору йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.
Заходи з викриття зловмисника проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН