Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсонській області шахраї викрали з банківських карток пенсіонерів майже 40 тисяч гривень

Жителі  Херсона та Бериславського району перевели на рахунки шахраїв майже майже 40 тисяч гривень.

Під час розмови  з незнайомцем, який представився співробітником банку, херсонець повідомив всі реквізити банківської картки, як результат –  з його рахунку зникло – 15900 гривень. За таких обставин втратив 24 тисячі гривень і пенсіонер з Бериславщини, – повідомляє Поліція Херсонської області.

 

Берегти свою особисту і фінансову інформацію є надзвичайно важливим завданням в сучасному світі, де шахраї та зловмисники застосовують різноманітні методи, щоб шахрайством отримати доступ до чужих банківських рахунків. Жертвами таких злочинів стають люди з різних соціальних верств та вікових груп, і необачність може призвести до серйозних фінансових втрат.

Випадки банківських телефонних шахрайств в Херсонській області, зокрема Херсоні та Бериславському районі, свідчать про те, що цей вид кіберзлочинності залишається актуальним та потенційно небезпечним.

Зазвичай шахраї діють з використанням соціальної інженерії, вміло використовуючи маніпуляції та обман, щоб отримати конфіденційну інформацію.

Найпоширенішим методом злочинців є підробка відправників дзвінка, з’явлення як працівники банків, фінансових установ або інших авторитетних організацій. Під приводом перевірки даних або недоліків у банківському рахунку, вони спонукають потенційну жертву розкрити особисту інформацію, таку як номер картки, CVV-код, пін-код і інші реквізити.

З метою запобігання банківським шахрайствам та захисту своїх фінансових активів, мешканцям Херсонщини слід дотримуватися кількох рекомендацій:

  1. Ніколи не надавайте свої банківські дані, номер картки, CVV-код, пін-код або будь-яку іншу конфіденційну інформацію по телефону, електронною поштою або через повідомлення.
  2. Завжди перевіряйте джерело дзвінка. Працівники банків ніколи не повинні просити конфіденційну інформацію безпосередньо по телефону.
  3. Не довіряйте незнайомим людям, які неочікувано звонять вам і заявляють, що вони представники банків або фінансових установ.
  4. Якщо вам здається, що отримали підозрілий дзвінок, звертайтесь до свого банку або фінансової установи за підтвердженням або повідомляйте про підозрілу активність до поліції.
  5. Завжди бережіть особисті дані і зберігайте пін-коди в надійному місці, щоб ніхто не міг отримати до них доступ без вашого дозволу.

Поліція Херсонської області вже реагує на випадки шахрайств і розслідує ці злочини. Проте, профілактика та усвідомлення ризиків можуть вберегти мешканців від потенційних втрат та незручностей.

При повторних випадках шахрайств, слід звертатися до правоохоронних органів та повідомляти про будь-які підозрілі дії, щоб убезпечити інших від підступних дій шахраїв.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН