Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині за матеріалами СБУ довічний термін ув’язнення за зраду отримав мешканець Донецької області

За матеріалами Служби безпеки України винесено обвинувальний вирок за державну зраду мешканцю смт Макіївка Донецького області, який у період збройного конфлікту перейшов на бік ворога і погодився воювати проти України.
Слідчі спецслужби встановили, що зрадник зголосився на пропозицію представників держави-агресора обійняти посаду командира 1 роти 5 батальйону 109 полку 11 десантно-штурмової бригади в одному з незаконних збройних формувань.
Навесні 2022 року він разом з підлеглими йому військовослужбовцями зс рф потрапив на тимчасово окуповану територію смт Архангельське Бериславського району Херсонської області.
Перебуваючи у складі російських окупаційних військ, ворожий поплічник чинив збройне протистояння ЗСУ.
Переслідуючи мету утримання захопленої території Бериславського району, контролював виконання підлеглими його злочинних наказів, спрямованих на здійснення протиправної діяльності на території окупованого населеного пункту.
Зрадник проводив незаконні фільтраційні заходи з метою пошуку серед місцевого населення осіб, які могли чинили опір злочинній владі та мали наміри активного протистояння.
Закликав українців до співпраці з представниками держави-агресора та підтримки у встановленні на окупованій військами рф території області незаконних органів влади, підконтрольних співробітникам спецслужб та командного складу зс рф.
За матеріалами Служби безпеки України суд призначив зраднику найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
Досудове розслідування здійснювали співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН