Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Двадцять експертів-криміналістів Херсонщини судитимуть за співпрацю з окупаційною владою

Працевлаштувалися на роботу до окупаційного експертно-криміналістичного центру Херсонської області – судитимуть двадцять громадян
Прокурори Херсонської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальні акти стосовно двадцяти громадян України за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Слідством встановлено, що обвинувачені під час тимчасової окупації Херсона, працевлаштувалися до незаконно створеного окупаційною владою правоохоронного органу «Экспертно-криминалистический центр ГУ МВД Херсонской области».
П’ятнадцять фігурантів стали так званими «експертами» різних сфер досліджень. Ще п’ятеро обійняли посади бухгалтера, завідувача канцелярії, начальника групи кадрового забезпечення, начальника матеріально-технічного забезпечення та старшого інспектора групи інформаційно-аналітичної роботи.
На займаних посадах підозрювані виконували злочинні накази та розпорядження окупантів, готували відповідні висновки експертиз псевдооргану.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими Теруправління ДБР, розташованого у місті Мелітополі та УСБ України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
➡️ Більше новин на нашому сайті –
__________
Приєднуйтесь до нас у:
Возможно, это изображение текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН