Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському районі рибпатруль затримав бракон’єрів

НПП «Кам’янська Січ»: порушниками нанесено збитків на майже 70 тис грн.
13 липня рибпатрульними Херсонщини на території Національного природного парку «Кам’янська Січ» встановлено два факта порушення природоохоронного законодавства.
Під час проведення рибоохоронних заходів на відокремленій частині Республіканської затоки Каховського водосховища Бериславського району Херсонської області затримано двох громадян, які здійснювали незаконний лов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову.
У правопорушників виявлено та вилучено мисинові сітки в кількості 2 од., гумовий човен та водні біоресурси: карась сріблястий – 6 од. та сазан – 3 од., загальною вагою 8 кг.
Внаслідок незаконних дій порушниками нанесено збитки рибному господарству України на загальну суму 69 427 грн.
За даними фактами відносно правопорушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП. Всі адміністративні матеріали будуть направлені в суд для прийняття відповідного рішення.
Нагадуємо, що згідно Правил любительського і спортивного рибальства рибалити заборонено «сітками та пастками усіх типів та конструкцій, а також іншими сітковими знаряддями добування (вилову), за винятком раколовок конструкції «хапка», підсак та ручних драг, встановлених цими Правилами розмірів».
Херсонський рибоохоронний патруль продовжує виконувати свої обов’язки в умовах воєнного стану та надзвичайної ситуації техногенного характеру та закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо Ви стали свідком правопорушення – прохання терміново повідомляти про це за номером телефону «гарячої» лінії (050) 012-35-73.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН