Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині контроль за виловом та продажем водних біоресурсів посилено

У затоках на території Херсонщини вже утворилися окремі відшнуровані ділянки (озера), рівень води у яких також продовжує знижуватись. Це може призвести до виникнення задухи водних біоресурсів.  
Херсонські рибпатрульні продовжують моніторити стан водних біоресурсів. Наразі нових явищ загибелі водних біоресурсів не зафіксовано.
Водночас, у м. Херсон рибпатрульними спільно з поліцією задокументовано двох громадян, які намагалися незаконно перевезти понад 2,2 тис. раків без наявності необхідних документів. Всі водні біоресурси повернуто до природного середовища в живому та неушкодженому стані, чим попереджено збитки державі на суму 7,4 млн грн.
Крім того, рибоохоронці очистили від заборонених знарядь лову акваторії оз. Біле, оз. Чичковате та р. Кошова.
Зокрема, вилучили 8 безгосподарських ятерів та 2 сітки. Водні біоресурси – раки, сазани та сом, які знаходились у заборонених знаряддях лову, в живому стані повернуто у середовище існування.
Також тривають перевірки на ринках та місцях стихійної торгівлі. Наразі фактів незаконної реалізації та збуту водних біоресурсів рибпатрульними не виявлено.
Нагадуємо, з метою недопущення спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь серед громадян у всіх водних об’єктах Херсонської області тимчасово, до закінчення надзвичайної ситуації, повністю заборонено промисловий і любительський вилов водних біоресурсів. Водночас на ринках та невстановлених місцях на території Херсонської області заборонена торгівля всіма видами водних біоресурсів.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН