Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники Херсонського художнього музею взяли участь у міжнародній науковій конференції

Херсонський художній музей увійшов в число понад 40 музеїв України, що взяли участь у міжнародній науковій конференції «Заповнення сліпих зон», яка проходила у Варшаві з 3 по 6 липня. Про це розповіли на офіційному сайті:

– Організував цю подію щирий і добрий друг Херсонського художнього музею — фонд Obmin.

Метою конференції було сприяння розвитку українських музеїв під час війни та в повоєнній перспективі, розглядалися питання і формування сучасного правдивого наративу музейних предметів, і оцифрування колекції, і реалізація музейних проєктів на практиці. Музеї-учасники конференції мали змогу представити свою діяльність, а також взяти участь у воркшопах. Яскраве сонце, відкриті серця поляків та стіни старовинного форту Сокольницького Fort Sokolnickiego зробили перебування української делегації незабутнім!

У конференції взяли участь представники музеїв Польщі, Німеччини, Чехії, заступниця міністра культури та інформаційної політики України Anastasia Bondar. Конференція відбулася за підтримки Європейської комісії у Варшаві та Німецького Посольства у Польщі, представники яких привітали учасників заходу та організували урочистий прийом.

Сподіваємось, що нові друзі, контакти та співпраця принесуть для діяльності нашого музею плідні результати і корисні проекти. Щиро дякуємо організаторам Małgorzata Ławrowska – von Tadden та Василь Пастернак!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН