Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївська прокуратура через суд вимагає конфіскувати земельні ділянки громадянки рф

Первомайською окружною прокуратурою виявлені порушення при використанні іноземцями земельних ділянок сільськогосподарського призначення в межах Кам’яномостівської сільської ради Первомайського району.

Відповідно до статей 13, 14 Конституції України земля є об’єктом права власності Українського народу. Земля є основним національним багатством, що знаходиться під особливою охороною держави.

Положеннями ч.4 ст. 81 Земельного кодексу України землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями та особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню.

Водночас окружною прокуратурою встановлено, що громадянка країни-агресора, отримавши у 2015 році по ½ частці земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею понад 10 соток, упродовж передбаченого законом річного терміну добровільно їх не відчужила та передала в оренду підприємству, внаслідок чого продовжує отримувати дохід на території України.

У свою чергу органи Держгеокадастру України, на які законодавством покладено обов’язок звертатись до суду з позовами про конфіскацію таких земель, будь-яких заходів не вжили.

Реагуючи на вказані порушення, прокурор у липні 2023 року звернувся до суду з позовом до громадянки рф про примусову конфіскацію вказаних земельних ділянок на користь держави.

Наразі Первомайським міськрайонним судом відкрито провадження у справі, розгляд триває.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН