Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканець Одеси організував схему нелегального виїзду за кордон чоловіків

В інтересах третіх осіб фігурант мав підшукувати зацікавлених у виїзді з України громадян, отримувати грошову винагороду у сумі 8000 доларів США від них та передавати їм військово-облікові документи, які у подальшому стали б підставою для безперешкодного перетину кордону. Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому». Йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Детективи слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України встановили, що 34-річний житель Одеси за попередньою змовою з наразі невстановленими особами з корисливих мотивів за грошову винагороду сприяє незаконному переправленню за межі України чоловіків віком від 18 до 60 років, виїзд яким заборонено в умовах воєнного стану.

Надалі, реалізуючи ці відомості, правоохоронці задокументували, як фігурант на виконання вказівки підшукав військовозобов’язаного чоловіка, організовував зустріч із ним, під час якої отримав обумовлену грошову винагороду у сумі 7 тисяч доларів США та 40 тисяч гривень за обіцянку надати надалі тимчасове посвідченням військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії із позначкою щодо непридатності до військової служби, що надає право законно перетнути державний кордон України.

Поліція Одеської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН