Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громадські активісти з Нідерландів допомагають Нововоронцовці на Херсонщині

Вчора до Нововоронцовської громади завітали друзі з Нідерландів, з міста Ассен, які активно допомагають громаді. Про їх візит розповіли на сторінці СВА:

-Просто уявіть: після того, як начальник Нововоронцовської ВА Андрій Селецький навесні розповів у Нідерландах про нашу громаду, про те, з якою бідою стикнулися люди, як вони оговтуються після бойових дій і не втрачають надію на відновлення довоєнного життя, активісти міста Ассен настільки перейнялися долею нашої громади, що вирішили безпосередньо самі приїхати у Нововоронцовку. І не злякав наших друзів довгий шлях, та й хіба може щось злякати, коли є непереборне бажання робити добро!
А добрих справ дійсно багато, тому що активісти міста Ассен привезли із собою цілу фуру різноманітного приладдя для школи Нововоронцовки. Це і стільці, і столи, і окремі робочі місця для педагогів, і дошки, і фліп-чарти для різних видів занять і під різні види творчих інструментів, і комп’ютерна техніка, і ляльковий театр, і простори для різноманітних творчих занять. Та ще багато-багато чого, про що ми окремо будемо викладати у наших постах, оскільки наразі триває інвентаризація подарунків і ми ще навіть не все розпакували з коробок.
Це справжній приклад міжнародного партнерства! Громада міста Ассен дуже переймається тим, що наші заклади освіти зазнали суттєвих пошкоджень і руйнувань. Наші нідерландські друзі готові докласти максимальних зусиль, аби учні громади, за першої нагоди, змогли повноцінно відвідувати навчальні заклади. Зрозуміло, що будівлі наших шкіл потребують ремонтних робіт, часто — капітальних. Про це піклується наша держава. А ми на своєму рівні намагаємося зробити максимум для того, щоб діти почували себе у відремонтованих і відбудованих школах комфортно.
Крім того, активісти міста Ассен передали для наших спільних друзів із ГО «Олешшя» вантажний автомобіль Mersedes, але ми домовилися, що до кінця воєнного стану він буде працювати на забезпечення потреб нашої громади.
Дякуємо громаді міста Ассен за підтримку, допомогу і за ваші добрі серця. Сьогодні вони б’ються з нашими в унісон і це дає сили боротися. Можливо, до перемоги ще далеко, але це не значить, ми не маємо щодня її наближати.

P.S. До речі, тепер у нашій громад є мініатюрна копія символа міста Ассен – пес Маннес. Він встановлений на вокзалі міста Ассен, і є першим, хто зустрічає мешканців з мандрівки, аби жителі відчували, що їх завжди чекають вдома. Тепер Маннес буде символом теплої домашньої нідерландської атмосфери у Нововоронцовці.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН