Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно херсонця за фактом пособництва державі-агресору

Служив окупантам на посаді так званого «начальника» структурного підрозділу у захопленій колонії – за пособництво ворогу судитимуть мешканця Херсонщини
Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом пособництва державі-агресору (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Слідством установлено, що у травні 2022 року під час тимчасової окупації Херсонщини житель села Степанівка служив окупантам у незаконно створеному органі – «Северная исправительная колония № 90 Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области». Він обійняв посаду так званого «начальника столовой отдела комунально-бытового, интендантского и хозяйственного обеспечения» та отримав звання «старший прапорщик внутренней службы».
На псевдопосаді обвинувачений виконував свої службові обов’язки, забезпечуючи функціонування їдальні та харчування окупантів.
Наразі він утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.
Досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
➡️ Більше новин на нашому сайті –
__________
Приєднуйтесь до нас у:
Возможно, это изображение 2 человека и текст «0 херсонська облас прокуратура LGu LEX 0 сбу»
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН