Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина живе в умовах терору, але продовжує чинити опір

Про чотири місяці боротьби в умовах окупації та бойових дій розповів депутат обласної ради Сергій Хлань:

Чотири місяці від початку повномасштабного вторгнення російських орків і окупації Херсонщини.

Сотні тисяч людей за цей час змушені були покинути область, свої домівки, своє життя. Хоча ніяких офіційних коридорів не було, все на свій страх і ризик, часом під обстрілами, багато хто так і не зміг виїхати.

Стоять напівпорожні села, є населені пункти, що пусті повністю — звідти виїхали всі.

Сотні викрадених, вбитих. 26 останніх днів без зв’язку, без можливості розрахуватись карткою, зняти чи переказати гроші.

Шалений тиск на освітян, медиків, волонтерів та сім’ї військових.

Знову загарбники хочуть референдум, планують на 11 вересня. Але тільки уявіть скільки до вересня наші партизани ще зроблять сюрпризів окупантам і їхнім пріхлєбатєлям. Сьогодні для одного ранок уже почався невдало. Точніше став останнім. Решті — приготуватись.

Паспортизація не пройшла. Ніхто не хоче цей папірець, почали насильно роздавати паспорти в’язням 90-ї колонії. Тягне росіян до тюрми, поки керівник цієї колонії бореться за можливість лишитись з ногами.

Що стосується рубльової зони — окупанти намагаються впроваджувати свою валюту, але поки є гривня — вона ходитиме і люди будуть користуватись нею. Проблеми з готівкою є, але криваві рублі беруть хіба що ті, хто на межі виживання.

В області критична ситуація, але рух опору, який що не день так радує своїми перемогами і тактичні успіхи ЗСУ — дають відчуття, що цей жах скоро закінчиться, а надія і не згасала.

Віримо в Україну. Херсонщина — це Україна.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН