Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаїв надає прихисток людям, які втратили домівки під час російської окупації

У Миколаєві знаходять прихисток люди, яким довелось рятуватися від російських терористів під час окупації. 

Для внутрішніх переселенців у нашому місті  підготували комунальний гуртожиток. В будівлі зробили ремонт, облаштували туалети, встановили нові меблі та побутову техніку, яка стане в нагоді в господарстві. Наразі у прихистку затишно і комфортно.

Там вже проживають люди, які вимушені були переїхали в Миколаїв.

Одна з них – Антоніна Петрівна. Її історія дуже сумна. Та вона показує, наскільки важливо сьогодні бути згуртованими та допомагати один одному.

Рідне село пані Антоніни – Станіслав – захопили окупанти на початку вторгнення в Україну. Їй загрожувала смертельна небезпека – російські терористи погрожували зброєю мирним жителям.

На щастя, їй вдалося вирватися з окупації.

  • Мені сімдесят років. І я втратила все. Я жебрачка, – розповідає пані Антоніна.

Антоніна Петрівна знайшла прихисток в Миколаєві. Спочатку вона разом з іншими вимушеними переселенцями оселилася в одному з наших дитсадків, який з початком бойових дій підготували для людей з окупованих територій. За людьми доглядали, їх забезпечували харчуванням.

Сьогодні там облаштовують захисну споруду, а сам заклад готують до відкриття. Тому після завершення ремонтних робіт в гуртожитку пані Антоніна переїхала на нове місце.

  • Тут чудові умови. Гарна кімната. Я забезпечена усім, – ділиться враженнями Антонина Петрівна.

Наразі пані Антоніна перебуває в безпечному місці, де створені комфортні умови. Але переживання, викликані війною, досі переповнюють.

  • Мене вивіз старший син, який працював в Червоному христі. Зараз він воює. Щоранку та ввечері думаю, як він там, – розповіла Антоніна Петрівна.

Відзначимо, що сьогодні у цьому гуртожитку проживає 14 осіб з Миколаєва, нашої області та Херсонщини.

Цей заклад відремонтували за рахунок коштів  міського бюджету та донорських організацій. Там підготували перші 10 кімнат, ще стільки же будуть готові найближчим часом. Крім того, для вимушених переселенців наразі ремонтують великий 4-поверховий гуртожиток.

Миколаївська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН