Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонському напрямку трофейна “Д-20” нищить ворога

На півдні гармаші одного з підрозділів Сил оборони роблять те, що вміють краще за все — мінусують русню. За допомогою трофейної гаубиці Д-20 вони кожного дня «повертають борг» окупантам.

— Працюємо і вдень, і вночі по скупченню броньованої, автомобільної техніки, по бліндажах та живій силі противника, — ділиться командир гармати Бармен. — Тиждень видався продуктивний — три склади з БК та скупчення особового складу ворога, тому настрій у підрозділі піднесений.

За словами Бармена, хоча втома інколи й відчувається, він із побратимами тут до перемоги.

— Після початку вторгнення стати на захист вирішив і мій батько. Ми в одному підрозділі вже понад рік, і це особливі відчуття. Так, є важкі моменти, коли переживаєш, але ми разом, і це головне, — додав захисник.

Робота розрахунку на Херсонському напрямку сьогодні вкрай важлива і небезпечна, але завдяки набутому досвіду, професійним навичкам та злагодженій роботі вони ефективно знищують ворожі позиції і техніку.

— Майже 90% хлопців не мали жодного військового досвіду до 2022 року. Сьогодні це злагоджений колектив професіоналів, який ні на хвилину не зупиниться, допоки ворог на нашій землі, — розповів командир підрозділу «Сокіл». — У нас, окрім трофейної гармати, є ще багато сюрпризів для ворога, які ми обов’язково їм «доставимо». А головна мотивація у хлопців сьогодні одна — розуміння, що твої дії хоч на міліметр наближають нашу перемогу. Це надихає і надає сил, тому ми тут до кінця, і ніяк інакше.

Детальніше дивіться у сюжеті

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН