Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як виглядає сьогодні селище на Херсонщині, де тривали активні бої (фото)

Про ситуацію в Олександрівці – населеному пункті, який чи не найбільше постраждав під час бойових дій розповів громадський активіст Андрій Луцик:

-Олександрівка, Станіславська громада, 2600 людей до війни за даними вікі, була нашим експедиційним форпостом на шляху до античного поселення Скелька. Тут була кінцева де ми зустрічали людей, магазинчик з біляшами, люди що допомогали нам в нашій роботі, такий собі логістичний хаб від якого ми відштовхувалися у проектуванні наших наступних активностей.

Після звільнення тут залишилось 16 людей що жили о 6 підвалах, потрощені переважно усі будинки, зруйнована вщент інфраструктура, гірлянди з кулеметних стрічок на деревах і купа небезпечних подарунків в домах та полях.

Зараз, ці усміхнені героїчні люди зі Станіславської ТГ завзято пиляють на дрова російські ящики від снарядів, бо цілими вже амбари забиті, ремонтують техніку ЗСУ по шаленим скидкам, а іноді і безкоштовно, показують російські “трофеї”, досі перебуваючи під періодичними обстрілами. Вони ремонтують дахи, мережі, вставляють нові вікна, роблять українські герби з артилерійських гільз, встановлюючи їх на могили своїх хлопців що загинули на війні, вони знають іх імена на пам’ять, взяли на олівець усіх колаборантів, і продовжують прибувати, в Олексанрівці вже 180 людей.

Я не можу зробити висновки щодо того що буде далі, чи хоча б якось спрогнозувати хід подій. Ми навіть приблизно не можемо уявити коли і чи, вони, і ми разом з ними, зможемо повернутись до життя хочаб приблизно близького до того що мали до війни, але ці люди точно знають що треба робити, треба бути як вони.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН