Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Освітянки з Херсона отримали підозри від СБУ за співпрацю з окупантами

За матеріалами СБУ підозру у колабораційній діяльності отримали так звані «заместители директора по учебно – воспитателной работе» «гбоу Херсонской области «Школа № 47 города Херсона», утвореного окупаційною адміністрацією «вца Херсонской области» на базі державного навчального закладу – Херсонської загальноосвітньої школі № 47.
З приходом окупантів у Херсон, жінки, маючи досвід у сфері освіти, підтримали рішення окупаційної адміністрації впроваджувати в освітній процес стандарти держави-агресора.
Погодившись на пропозицію так званих представників «освітянської галузі» окупаційної влади стати на «посади» у фейковому навчальному закладі, вони одразу приступили до «роботи».
На виконання вказівок та наказів так званого «директора школи» зрадниці здійснювали методичне керівництво виховною роботою як педагогічного колективу так і учнів, спрямоване на впровадження стандартів освіти рф.
Вони «опікувались» підбором педагогічних кадрів до «школи» та підвищенням кваліфікації вчителів. Впровадили у навчальний процес закладу російську мову як офіційну, «попіклувались» про здійснення навчального процесу за підручниками країни-агресора.
Зараз ворожі поплічниці не в Херсоні, втекли з перших днів деокупації міста. Переховуються від правосуддя.
Слідчі СБУ повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до трьох років позбавлення волі.
Розслідування у кримінальному провадженні здійснюють працівники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництв Херсонської обласної та Херсонської окружної прокуратур.
Возможно, это изображение текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН