Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Повідомлено про підозру експосадовиці Держпродспоживслужби Херсона, яка очолила при окупантах захоплений виш

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишній начальниці одного з відділів Держпродспоживслужби у Херсонської області заочно повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у липні 2022 року підозрювана очолила захоплений Херсонський державний аграрно-економічний університет, обійнявши посаду так званого «ректора».
Вона організовувала освітній процес за стандартами рф, займалась добором викладачів та абітурієнтів.
Жінка особисто читала лекції російською мовою, брала активну участь у проросійських заходах, забезпечувала видачу дипломів російського зразка.
Також за її сприяння в приміщенні навчального закладу було розміщено виборчу дільницю для проведення псевдореферендуму щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання території до рф, про що вона публічно заявляла у російських масмедіа.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН