Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві викрили слідчого поліції на корупції

Поліцейський вимагав 1200 доларів США неправомірної вигоди від фігуранта кримінального провадження. За сприяння керівництва ГУНП в Миколаївській області протиправні дії поліцейського викрили слідчі слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України за процесуального керівництва прокуратури.

24-річний слідчий одного з відділень поліції Миколаївського райуправління вимагав від фігуранта кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 185 КК України «Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану», неправомірну вигоду у розмірі 1200 доларів США за зменшення терміну покарання та перекваліфікацію злочину.
Після отримання хабара слідчого затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Грошові кошти вилучили.
Нині вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди».
Найближчим часом фігуранту буде обраний запобіжний захід.
Затриманому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За вказаним фактом керівництвом ГУНП ініційовано проведення службового розслідування. На час проведення якого, поліцейського буде відсторонено від виконання службових обов’язків.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН